Serbian Cafe Kuvar
Pretraživač recepata:
Cafe
» Predjela
» Supe i čorbe
» Salate
» Hleb i peciva
» Prilozi
» Glavna jela
» Posna jela
» Deserti
» Pića
» Zimnica

Dodajte Vaš recept!

» Kulinarski rečnik

» Diskusija

» RSS 2.0

» Lektorski nalog

 

Kolač sa višnjama na drugi način

Autor: kopiR


Verzija za štampanje
Kuhinja: srpska
Vreme pripreme: 90 minuta
Posno jelo: ne
Težina pripreme: jednostavno
Sastojci
200 g putera (margarina)
200 g brašna
200 g šećera
1 kes. vanil šećera
5 žumanca
5 belanca
1/2 kes. praška za pecivo
1-1,5 kg višanja
malo šećera u prahu

Priprema
Dobro umutiti puter, dodati mu šećer (kristal) još malo mutiti. Masi putera i šećera, dodati vanil šećer i žumanca. još malo, (par sekundi) mutiti.
Čvrsto umutiti belanca i dodati prethodnoj masi. Blago promešati (ne mikserom) i izručiti u četvrtasti pleh (dobro podmazan ili postavljen papir)
Višnje oprati, krpom prosušiti, izvaditi koščice i poređati po testu.
Višnje ređati, od prilike po 2 santimetra udaljenosti, jedna od druge, sve dok se ne pokrije površina testa.

Peći na 180°C 25-30 min. (u zavisnosti od šporeta)
Kada je kolač gotov (slobodno - bez straha) prevrnuti ga na papir posut šećerom i ostaviti 10 min. da se prohladi. Potom preko kolača postaviti tacnu, na kome će da bude i okrenuti ga. Posuti ga šećerom u prahu i seći u kocke.


 Komentar